Lachano Dolmades

 

4 personen

Voorgerecht

 

Ingrediënten:

 

  • 250 gram gehakt
  • 75 gram rijst
  • 30 gram peterselie
  • 15 gram dille
  • 1 ui
  • zout
  • peper
  • 1 kleine chinese kool
  • 1 bouillontablet

 

Saus:

  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eieren

 

Bereidingswijze:

 

Ui pellen en fijn snipperen. Hak de peterselie en dille fijn. Maak de kool schoon, verwijder de harde kern en de buitenste bladeren.

 

Meng het gehakt, rijst, ui, 1 eetlepel peterselie en ½ eetlepel dille. Door elkaar mengen en op smaak brengen met peper.

Leg de kool in zijn geheel in een pan met kokend water en laat het 5 minuten koken. Laat de kool afkoelen en haal de bladeren er een voor een af.

Leg op ieder koolblad wat gehaktmengsel en vouw het blade zo dicht dat er niets uit kan komen.

Leg enkele lege koolbladeren op de bodem van een pan en daarop cirkelgewijs de gevulde koolbladeren.

Voeg wat water toe en verkruimel de bouillontablet. Dek de bladeren af met een hitte bestendig bord, zodat ze tijdens het koken heel en dicht blijven.

Op laag vuur in ca. 30 minuten rolletjes gaar koken.

 

Voor de saus:

Klop de eiwitten op. Voeg de dooiers en het citroensap erbij, de maizena en een paar lepels van het kookvocht van de dolmades. Haal de pan met koolbladeren van het vuur. Doe ze over in een schaal. Giet de saus over de dolmades.