Griekse garnalen gratin

 

2 personen

Voorgerecht

Grieks

 

Ingrediënten:

  • 10 grote garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • ½ theelepel chilipeper
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 eetlepel ouzo
  • 75 ml crème fraiche of Griekse yoghurt
  • Zout
  • Peper
  • 75 gram feta, verkruimeld
  • 4 plakken jonge kaas
  • 1 pistoletje
  • 2 ovenschaaltjes

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de drooggedepte garnalen over de ovenschaaltjes.

Verhit de olie en bak hierin de uitjes, chilipeper en tomatenblokjes circa 5 minuten tot wat van het tomatenvocht verdampt is.

Meng de ouzo door de crème fraiche en voeg zout en peper toe. En schep dit door het tomatenmengsel.

Verdeel dit mengsel over de garnalen.

Strooi de feta kruimels erover en leg de jonge kaas erop.

Zet de schaaltjes in de oven en gratineer de kaas lichtbruin in circa 10 minuten.

Geef er stokbrood bij.