Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
4 personen
Voorgerecht
Grieks
Ingrediënten:
- 2 kleine aubergines
- 1 dl olijfolie
- Zout
- 50 gram veldsla
Voor de tonijnsalade:
- 2 blikjes tonijn op water
- 1 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels crème fraiche
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels peterselie, fijn gesneden
- peper
Bereidingswijze:
Snijd de aubergines in de lengte in gelijkmatige plakken van een ½ cm dik.
Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord. Leg er een vel plastic folie op en dan weer een laag aubergine plakken. Dek af met plastic folie, leg er een plank op wat met gewicht ( een paar blikken bijvoorbeeld ) en laat ze 30 minuten zo staan.
Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kunt u de plakken beter grillen.
Meng de uitgelekte tonijn met mayonaise, crème fraiche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met peper.
Verhit de grillpan ( geen olie, zit al op de aubergines ) en gril de aubergines in 3 tot 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
Leg op sla op elke aubergineplak, schep er een eetlepel tonijn op en rol de plak op.
Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.
TIP:
U kunt ook de gegrilde aubergines met wat balsamico azijn besprenkelen en wat verse geraspte Parmezaanse kaas erover.
Of gekruimelde feta en wat Griekse tomatensaus.