Stifado

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Grieks

 

Ingrediënten :

 

  • 1 pond sjalotten
  • 750 gram kalfslappen / tam konijnbouten
  • 150 gram feta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 75 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • vers gemalen peper
  • ½ eetlepel oregano
  • 3 theelepel verse tijm / 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 liter rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje tomato frito
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepels citroensap
  • snufje kaneel

 

Bereidingswijze :

 

Snijd de gepelde uien in vieren en het vlees in grote dobbelstenen. Snijd de feta in blokjes.

Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.

Voeg de ui en de geperste knoflook toe en laat al omscheppend een paar minuten meebakken.

Voeg wat zout en peper, snufje kaneel, de tijm en de laurier toe en giet de wijn bij het vlees.

Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan circa 1½ uur stoven.

Roer er het pakje tomato frito, de honing en het citroensap door. Verwijder de laurierblaadjes.

Verdeel, als vlees en saus goed zijn doorgewarmd, de fetablokjes op het gerecht.

Dien de stifado op als de kaas begint te smelten.

Geef er kritharaki / grote patat of stokbrood bij, en tzaziki.