Gyros met gyroskruiden
4 personen
Hoofdgerecht vlees
Grieks
Ingrediënten :
Kruiden voor het vlees te marineren:
- 1 theelepel zout
- ¼ theelepel tijm
- ½ theelepel basilicum
- ½ theelepel oregano
- ½ theelepel peper
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gr varkens-,rund-,schapenvlees
Bereidingswijze :
Alle kruiden goed door elkaar mengen. De olijfolie erdoor roeren. Vlees ermee insmeren.
In koelkast 24 uur laten marineren. Vlees op de pen rijgen en op de Party-grill grillen.
Na ongeveer 50 minuten kan de eerste laag met een elektrisch mes er afgesneden worden. Dan na ongeveer elke 15 minuten. Het vlees opvangen en daarna op de bakplaat knapperig bakken.
Lekker in Griekse pita gerold, met sla, tomaat, uiringen, wat patatjes en tzaziki.