Bekri meze
2 personen
Hoofdgerecht
Grieks
Ingrediënten:
- 150 gram Ossenhaas, in blokjes
- 150 gram varkenshaas, in blokjes
- Peper
- Zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl rode wijn
- 3 tomaat, in blokjes en pureren of blikje peltomaat
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, in stukjes
- 150 gram feta, in blokjes
- 1 theelepel oregano
- ½ theelepel komijn
- 1 blikje tomatenpuree
Bereidingswijze:
Doe wat olijfolie in een braadpan. Bak de ui, tomaat, paprika en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de feta, wijn en blikje tomatenpuree toe en laat het geheel ca. 15 minuten stoven.
Peper en zout het vlees.
Bak het vlees als laatste. Ca. 3 minuten en voeg deze toe bij de saus. Verwarm het nog even door. Maak op smaak met oregano en komijn.
Lekker met Griekse aardappels, tzaziki en sperciebonen ovenschotel.
Eventueel als de saus te dun is kun je hem wat dikker maken met maizena.