Champignons op zijn Grieks
4 personen
Borrelhapje
Grieks
Ingrediënten:
- 250 gram champignons
- sap van 1 citroen
- 125 gram feta
- 1 klein rood Spaans pepertje
- 1 teentje knoflook
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 takje verse tijm
- 1 laurierblaadje
- Ca. 2 dl olijfolie
Bereidingswijze:
Borstel de champignons schoon en snijd een stukje van de steel.
Doe ze in een steelpan, bedruppel ze met het citroensap, bestrooi ze met wat zout en giet er zoveel water op dat ze net onderstaan.
Breng aan de kook, laat een paar minuten koken en laat de champignons in het kookvocht afkoelen. Schep ze uit het vocht en laat ze goed uitlekken.
Snijd de feta in blokjes. Snijd de pepertjes zonder de zaadjes en de zaadlijsten in halve ringetjes. Snijd de knoflook in plakjes.
Doe de champignons met de feta, de pepertjes, de knoflook, de rozemarijn, de tijm en de laurier in een glazen pot.
Giet er zoveel olijfolie op dat alles onder staat. Zet de pot op een koele en donkere plaats.
Na een paar dagen kunnen de champignons worden gegeten.
De aangebroken pot kan in de koelkast nog circa 2 weken worden bewaard als de ingrediënten onder de olie blijven staan.