Inktvissalade

4 personen

Voorgerecht

Grieks

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gr schoongemaakte inktvistubes
  • 6 eetlepels witte wijn azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 25 gram fijngeknipte peterselie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • ½ rode paprika in kleine blokjes
  • ½ winterwortel, in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel oregano
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze:

 

Roer de witte wijn azijn en de olijfolie in een grote kom. Roer de peterselie, ui, wortel, knoflook en paprika erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Snijd de inktvistubes in ringen.

Breng een pan water aan de kook. Voeg de vis toe en breng het water opnieuw aan de kook.

Haal de inktvis uit de pan zodra het water kookt en laat hem uitlekken.

Voeg de vis toe aan de dressing.

Laat de vis volledig afkoelen. Dek de kom af en laat de vis minstens 6 uur ( liefst langer ) marineren in de koelkast.

Leg wat sla op de borden en schep de inktvissalade hierop.

Garneer met een takje peterselie. Serveer hier stokbrood bij.