Gebakken aubergine met feta en tomatensaus

4 personen

Voorgerecht

Grieks


 

Ingrediënten:

 

  • 1 aubergine
  • zout
  • peper
  • ½ flesje bier
  • 75 gram bloem
  • 100 gram feta

 

Tomatensaus:

 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • snufje kaneel
  • 2 theelepels suiker

 

Snij het sjalotje fijn en bak deze in de olie in een sauspan. Voeg uitgeperste knoflook toe. Snij de tomaten fijn en doe alle ingrediënten in de sauspan. Laat zonder deksel 30 minuten zachtjes inkoken.

 

 

Bereidingswijze:

 

Frituurolie verhitten.

Feta kaas fijn kruimelen.

Aubergine wassen en in plakken snijden en drogen met keukenpapier.

Zout en peper over strooien en laten intrekken.

Papje maken van ½ flesje bier en bloem. Aubergine hier doorheen halen en in frituurvet bakken tot ze lichtbruin zijn.

De aubergines op een bord rangschikken, een beetje tomatensaus over de plakjes doen en feta erover verdelen.