Gambas met feta
4 personen
Voorgerecht
Grieks
Ingrediënten :
- 12 grote gamba’s
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 fijn gesnipperde sjalotjes
- 150 gram feta, ( hou wat feta apart voor garnie )
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels tomatenketchup
- peper
- zout
- 1 theelepel oregano
- 2 theelepels suiker
- 1 blaadje laurier
- 1 eetlepel gamba kruiden ( verstegen )
- 2 takjes peterselie
- ½ rode paprika, in dunne reepjes
- ½ ui, in ringen
Bereidingswijze :
Fruit de sjalotjes met olie in een diepe pan. Snijd de tomaten in stukjes. Doe de tomaten met het vocht, geperste knoflook, laurierblaadje, tomatenpuree, ketchup, peper, zout, oregano, feta en suiker in de pan. Laat zonder deksel zachtjes inkoken ca. 30 minuten.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ondertussen de garnalen schoonmaken en met gamba kruiden laten marineren.
Olie verhitten in een pan en de paprika met ui ca. 3 minuten bakken. Dan de gamba’s erbij doen. Dan alles bij de saus doen en laat dit 4 minuten pruttelen.
Verdeel daarna de garnalen en de saus in 4 vuurvaste ovenschaaltjes.
Garneer met wat peterselie en een beetje apart gehouden feta.
Lekker met stokbrood.