Souvlaki met tzatziki

4 personen

Hoofdgerecht

Grieks


 

Ingrediënten:

 

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gehakte tijm of  1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tomaten, ontveld
  • 1 eetlepel ouzo
  • 75 ml crème fraiche of Griekse yoghurt
  • zout
  • 600 gram mager lamsvlees of bieflapjes
  • groene paprika in stukjes
  • 1 ui, in partjes
  • spiesen of houten prikkers

 

Voor de tzatziki:

  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • ½ komkommer geschild en geraspt
  • ½ eetlepel zout
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze:

 

Week de houten prikkers in het water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.

Snijd het vlees in blokken van ca. 3 cm. Schep de olijfolie, citroensap, tijm, oregano, knoflook, zout en peper door de vleesblokjes. Marineer hierin het vlees minimaal 2 uur in de koelkast.

Leg voor de tzatziki de geraspte komkommer bestrooid met zout in een zeef en laat uitlekken in ca. 15 minuten. Dep de komkommer droog.

Klop de yoghurt los en meng de komkommer, knoflook, peterselie, olijfolie, zout en peper naar smaak door.

Rijg de vleesblokjes afgewisseld met paprika en ui aan de spiesjes.

Verhit een ovengrill of grillpan en rooster de spiesjes 8 – 10 minuten.

Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tussendoor eventueel met marinadevocht.

Serveer met tzatziki.