Lamsbout met bot

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Grieks

 

Ingrediënten :

 

  • 1kg lamsbout met bot
  • zout
  • peper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ theelepel bouillonpoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ theelepel oregano

 

Bereidingswijze :

 

Oven voorverwarmen op 175 graden. Vlees inwrijven met zout en peper en 2 eetlepels olie.

Knoflook pellen. In kleine braadslee 4 eetlepels olie verhitten. Vlees erin leggen. Knoflook en

½ dl water toevoegen. In het midden van oven vlees in 1¼ uur gaar laten worden. Rose is 15 minuten korter.

Regelmatig bedruipen met braadvocht.

Als het vlees klaar is dan op snijplank leggen en 10 minuten laten rusten.

Vlees schuin langs bot in plakken snijden. Eventueel tomatensaus erbij serveren.

Lekker met Griekse aardappelen en Griekse salade.