Grieks rundvlees uit de oven
4 personen
Hoofdgerecht
Grieks
Ingrediënten:
- 600 gram riblappen in grove stukken
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 ml vleesbouillon ( van 1/2 tablet)
- 4 tomaten in partjes
- 2 gele paprika in grove stukken
- 200 gram Griekse feta
- ovenschaal met deksel
Bereidingswijze:
Meng in ovenschaal vlees met azijn, olie, oregano en chilipoeder. Dit een kwartiertje in laten trekken. Tomatenpuree, zout en peper door vlees scheppen. Bouillon erdoor roeren.
Ovenschaal met deksel erop in koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 graden. Vlees in minstens 2 uur gaar stoven. Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprika erdoor mengen.
Schaal uit oven nemen en feta erboven verkruimelen.
Serveren met rijst of kritharaki en Griekse salade.