Giouvetsi met rundvlees

 

4 personen

Hoofdgerecht

Grieks

 

Ingrediënten:

  • 250 gram kritharaki / risoni
  • 1 kilo rundvlees ( stoofvlees ) in blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 1 dl water
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • Zout
  • peper

 

Bereidingswijze:

 

Doe in een grote pan de olijfolie en bak het vlees rondom bruin. Strooi wat zout en peper op het vlees.

Voeg de gesnipperde ui, knoflook en de tomatenblokjes toe. Doe dan 1dl water en de bouillonblokjes erbij. Laat het vlees ca. 2 uur sudderen.

Als het vlees gaar is, voeg dan ca. 1 liter water toe en als dit kookt de kriharaki toevoegen.

Af en toe roeren zodat het niet aan de bodem plakt.

Als blijkt dat er niet genoeg vocht overblijft nog wat water toevoegen.

Het geheel zachtjes laten koken tot de kritharaki gaar zijn.

Lekker met geraspte kaas erover en Griekse salade en tzaziki erbij.

Eventueel wat stokbrood voor de liefhebber.