Gebakken lamskoteletjes met romige tomatensaus
2 personen
Hoofdgerecht vlees
Grieks
Ingrediënten :
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 25 gr ham
- 2 takjes peterselie
- 4 dubbele lamskoteletjes
- zout
- peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- ⅛ liter slagroom
- suiker
Bereidingswijze :
Sjalotjes pellen en snipperen. Knoflook pellen en met scherp mes in dunne plakjes snijden.
In kopje peterselie fijn knippen.
Koteletjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan olie verhitten. Knoflook in ca. 1 minuut goudbruin bakken. Uit pan op keukenpapier laten uitlekken.
Helft van olie afgieten ( wordt niet meer gebruikt ). In rest van olie koteletjes in 7 a 8 minuten gaar bakken, halverwege keren. Uit pan op bord scheppen.
In bakvet sjalot, ham en rozemarijn ca. 3 minuten bakken. Slagroom en tomatenpuree toevoegen en op hoog vuur in ca. 1 minuut laten inkoken tot sausdikte. Saus op smaak brengen met zout, peper en suiker.
Koteletjes in saus leggen en nog ca. 2 minuten mee warmen.
Op 2 borden leggen en gebakken knoflook en peterselie erover strooien.
Serveren met kritharaki’s en patat en een Griekse salade erbij.