Spinazietaart met feta

 

2 personen

Hoofdgerecht vegetarisch

Grieks

 

Ingrediënten :

 

  • 5 plakjes balderdeeg
  • 3 eetlepel water
  • ¼ theelepels zout
  • 450 gram diepvries spinazie
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 150 gram feta
  • ¼ theelepels nootmuskaat of kardemum
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 theelepels bouillonkorrels

 

Bereidingswijze :

 

Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien.

Doe het water, het zout en de spinazie in een pan en laat de spinazie op een zacht vuur ontdooien, of gewoon laten ontdooien. Daarna de spinazie goed uit laten lekken in vergiet en druk al het vocht eruit.

Verhit de boter in een pan en fruit de gesnipperde ui hierin ca. 5 minuten. Voeg spinazie, feta blokjes, nootmuskaat, bouillonkorrels, zout en peper toe. Neem de pan van het vuur en voeg de eieren toe ( houd wat ei apart voor het bestrijken van het deeg ).

Verdeel  het bladerdeeg in twee porties. Bekleed de bodem en de zijkanten van een ingevette ovenschaal met het deeg. De rest van het bladerdeeg is voor de deksel.

Doe het spinazie mengsel in de ovenschaal en leg de bladerdeegdeksel erop. Verdeel de bladerdeegdeksel met een mes in zes stukken : snijd eenmaal overlangs en tweemaal overdwars. Bestrijk de deksel met het achtergehouden losgeklopte ei.

Bak de spinazietaart in het midden van de oven op 225c. gaar.

Serveer de taart ( lauw ) warm.