Gestoofde tomaten

4 personen

Hoofdgerecht vegetarisch

Grieks

 

Ingrediënten :

 

  • 8 rijpe tomaten
  • 150 gr gare rijst
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 50 gr feta verkruimeld
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel oregano
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Snij het kapje van de tomaten en schep er met een lepel het vruchtvlees en zaad uit. Zorg dat u de wanden niet beschadigt. Bestrooi de tomaten van binnen met zout en laat ze circa 30 minuten omgekeerd op een bord uitlekken.

Hak het vruchtvlees.

Verhit de olie en bak er de gesnipperde ui met knoflook 3 - 4 minuten op een matig vuur in.

Schep 1 of 2 maal om. Roer de gehakte tomaat, rijst peterselie en 1 blikje tomatenpuree door en breng op smaak met zout en peper. Breng het mengsel aan de kook en laat al roerend 4 - 5 minuten sudderen. Roer er de kaas door en neem van het vuur.

Spoel de tomaten onder de koude kraan, laat ze uitlekken en dep ze droog. Zet ze in een ingevette vuurvaste schaal waar ze juist in passen. Schep er het vulsel als een bergje in.

Meng de rest van de tomatenpuree met het water, breng op smaak met zout en peper en roer er de oregano door. Schenk de saus om de tomaten.

Laat 20 - 25 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant mooi gebruind is.