Griekse paddenstoelensalade
4 - 6 personen
Borrelhapje
Grieks
Ingrediënten:
- 500 gram champignons
- 2 tomaten
- 125 ml crème fraîche
- 3 eetlepels Mayonnaise
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- snufje zout
- versgemalen peper
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Borstel de champignons schoon. Snijd het lelijke deel van de voetjes. Snijd de ontvelde tomaten in piepkleine blokjes. Maak de saus voor de salade: roer de crème fraîche, mayonaise, tomatenketchup, blokjes tomaat en peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bereiding:
Breng een liter water aan de kook. Kook de hele champignons ongeveer 4 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen. Schep de champignons in een kom en roer de saus erdoor.
Suggestie:
• Roer een halve geraspte rauwe venkelknol door de salade.
• Roer een beetje ouzo (of andere drank met anijssmaak) door de saus.
• Verdeel wat gemengde slablaadjes over de borden en schep de paddestoelensalade erbovenop.
Variatie:
Eet deze salade bij of op stokbrood of toast.