Griekse paddenstoelensalade

4 - 6 personen

Borrelhapje

Grieks

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels Mayonnaise
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • snufje zout
  • versgemalen peper

 

Bereidingswijze:

 

Voorbereiding:

Borstel de champignons schoon. Snijd het lelijke deel van de voetjes. Snijd de ontvelde tomaten in piepkleine blokjes. Maak de saus voor de salade: roer de crème fraîche, mayonaise, tomatenketchup, blokjes tomaat en peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. 

 

Bereiding:

Breng een liter water aan de kook. Kook de hele champignons ongeveer 4 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen. Schep de champignons in een kom en roer de saus erdoor. 

 

 

Suggestie:

• Roer een halve geraspte rauwe venkelknol door de salade.

• Roer een beetje ouzo (of andere drank met anijssmaak) door de saus.

• Verdeel wat gemengde slablaadjes over de borden en schep de paddestoelensalade erbovenop. 

 

 

Variatie:

Eet deze salade bij of op stokbrood of toast.