Griekse hartige oliebollen

 

10 personen

Borrelhapje

Grieks

 

Ingrediënten :

 

  • 1 pak kant en klare oliebollenmix
  • 150 gram feta
  • 3 takjes peterselie
  • 1 potje gedroogde tomaten in olie
  • 200 gram salami worst

 

Bereidingswijze :

 

Maak de oliebollen volgens het pak. Snij de feta in kleine blokjes, hak de peterselie fijn, laat de gedroogde tomaten uitlekken en snij deze ook in kleine stukjes. Snij de salami in kleine blokjes. Roer al deze ingrediënten door de oliebollen deeg en laat dit 30 minuten rijzen.

In een frituurpan olie verhitten tot 180 c. Neem de kleinste ijsbolletjes lepel, doop deze in de hete olie. Maak met de lepel kleine bolletjes en laat dit in de hete olie glijden. Oliebollen met 12 stuks tegelijk zo’n 5 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege met een vork keren. Oliebollen in vergiet laten uitlekken.

Lekker bij de borrel.