Gemarineerde olijven

 

8 personen

Borrelhapje

Grieks

 

Ingrediënten :

 

  • 1 kleine rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel basilicum
  • peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 35 groene olijven
  • 35 zwarte olijven

 

Bereidingswijze :

 

Paprika wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in dunne reepjes snijden.

In kom olie, wijn, honing, rozemarijn, basilicum en peper tot marinade roeren.

Knoflook pellen en erboven uitpersen. Groene en zwarte olijven en paprikareepjes erdoor scheppen.

Afgedekt in koelkast ca. 4 uur laten intrekken. Af en toe omscheppen.

Olijven overdoen in schaaltje en serveren met cocktailprikkers.